Styling nieuws

Eigen Huis en Interieur lanceert eigen collectie
In september 2014 lanceert Eigen Huis en Interieur haar gloednieuwe eigen collectie banken, stoelen, tafels en karpetten! De collectie wordt verkocht via hun online conceptstore Magazijn en bij vijf exclusieve woonwinkels waaronder CILO in Zutphen. Wij kunnen haast niet wachten om ze te bekijken!

Afgerond project in Heemstede
Onlangs hebben we een interieurontwerp opgeleverd in Heemstede. De vraag vanuit de klant was om een varieteit aan antieke erfstukken te integreren in hun jeugdige interieur. Ze wilden meer orde in chaos en goede oplossing voor een lastig in te delen ruimte.

Beursagenda 2014-2015
Hieronder volgt een overzicht van de meest toonaangevende interieur- en kunstbeurzen. Noteer ze nu vast in je agenda!
5 t/m 9 september 2014 Maison et Objet in Parijs
17 t/m 20 september 2014 100% designbeurs in Londen
30 september t/m 5 oktober 2014 Woonbeurs in Amsterdam
17 t/m 26 oktober 2014 Interieur Biennale in Kortrijk
18 t/m 26 oktober 2014 Dutch Design Week in Eindhoven
23 t/m 30 november PAN Amsterdam
21 t/m 26 april Salone Internazionale del Mobile in Milaan

Afgerond project in Den Haag
We hebben een leuk project afgerond in den Haag! Het interieuradvies omvatte een ontwerp met indelingsplannen, 3d schetsen, lichtadvies en creatieve oplossingen voor de woonkamer en eetkamer. Het is een mix and match geworden van bestaande en nieuwe items in een eigentijds jasje. Foto's van het resultaat vind je binnenkort op de portfolio pagina!

Internationaal Congres Dementievriendelijke Architectuur en Inrichting
Om zich verder te bekwamen in het inrichten van zorginstellingen, is Lot op 10 april bij het Internationale Congres Dementievriendelijke Architectuur en Inrichting geweest. De belangrijkste zaken worden door SENS uiteraard direct opgenomen in de nieuwste ontwerpen.

Het ontwerp voor verzorgingshuis in Den Haag is opgeleverd
Met veel plezier hebben we het ontwerp voor het verzorgingshuis Stichting Cardia Tabitha in den Haag gepresenteerd. De directie en de facilitaire dienst waren erg te spreken over het ontwerp en beginnen op korte termijn met de uitvoering met Lot langs de zijlijn.

Het interieur communiceert mee
Onlangs hebben wij het ontwerp afgerond voor het kantoorpand van een bureau voor communicatie over wetenschap, techniek en beleid. We hebben hun filosofie op ludieke wijze in het interieur verweven waardoor klanten en bezoekers bij binnenkomst direct weten met wat voor bedrijf ze te maken hebben.

Een ontwerp voor een eigentijds verzorgingshuis!
Voor een van onze vaste fabrikanten voor verzorgingshuis meubilair hebben wij een ontwerp gemaakt voor een eigentijdse zorginstelling. Het geheel is vernieuwend, sfeervol en voelt zoals thuis!

Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij gewoon bereikbaar!
Met een paar mooie projecten waar volop aan gewerkt wordt, zijn wij tussen kerst en oud en nieuw gewoon bereikbaar.

Een interieuradvies op maat voor een verzorgingshuis
We zijn bezig met het maken van een ontwerp voor een verzorgingshuis in Den Haag. Na een uitvoerige inventarisatie waarbij we met verschillende partijen hebben gesproken, is nu het eerste deel van het ontwerp gepresenteerd. Drie sfeerconcepten hangen in de koffiecorner alwaar er door bewoners en verzorgend personeel over gestemd kan worden. Wij zijn alvast een aanzet aan het maken voor het definitief ontwerp. We zijn benieuwd waarvoor er gekozen wordt...

Een interieurontwerp voor het kantoor van KNGF Geleidehonden
Afgelopen week hebben wij het eerste deel van het interieurontwerp voor het pand van KNGF Geleidehonden gepresenteerd in Amstelveen. Voor dit ontwerp zijn we teruggegaan naar de basis: de huisstijl van KNGF, het pand waar zij in zitten en hun gasten, veelal visueel gehandicapten. Het interieur is door de toepassing van spannende texturen en materialen voor zowel blinden als zienden aantrekkelijk. KNGF Geleidehonden is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk. Zij leiden al meer dan 75 jaar geleidehonden op voor visueel gehandicapten. SENS heeft vanwege de aard van de organisatie een mooie korting gegeven op het ontwerp en steunt hiermee op een indirecte wijze dit goede doel. Wilt u ook helpen? Klik hier voor de mogelijkheden.

Werkplek is vaak inspiratieloos
Een grote meerderheid van de ondervraagden van het Nationale Werkplekonderzoek vindt de inrichting van zijn/haar werkplek erg belangrijk. Maar de Nederlandse werkplekken scoren matig op styling gebied. Lees verder...

TV Makelaar gemist?
Klik op de link van de betreffende aflevering om het werk van Lot terug te kijken;
Almere,
Zoetermeer,
Weesp,
Voorburg

Mooie kijkcijfers TV Makelaar
De eerste afleveringen van TV Makelaar zijn goed bekeken! Met meer dan een miljoen kijkers zijn we meer dan tevreden!

Voorbereidingen TV Makelaar Almere
Vandaag hebben we de eerste opnamedag in Almere gehad. Dankzij de hulp van Bo Concept Almere hebben we er een prachtige styling van kunnen maken. Wij kunnen Bo Concept in Almere als woonwinkel zeer warm aanbevelen. De eigenaren zijn vriendelijk, hulpvaardig en kunnen uitstekend adviseren in kleur, stijl en materiaal. Dit bedrijf hebben wij toevoegd aan onze lijst met favoriete winkels!

TV Makelaar gaat weer beginnen!
Aanstaande zaterdag beginnen voor ons de opnames voor het populaire televisieprogramma TV Makelaar weer! De voorbereidingen zijn hier inmiddels in volle gang! De eerste aflevering wordt uitgezonden op dinsdag 21 februari om 20:30 uur op RTL4. Wij hebben er zin in!

Lot Monhemius geeft advies in 101 Woonideeen
In het eerste nummer dat van 101 Woonideeën in 2012 uitkomt, geeft Lot Monhemius advies hoe je een sfeerloze nieuwbouwwoning gezelliger kunt maken. Hebt u een nieuwbouwhuis dat nog wat sfeer kan gebruiken? Wij kunnen u verder helpen. Vul vrijblijvend het contactformulier op onze website in en wij bellen u om een afspraak te maken.

Een interieuradvies voor een verzorgingshuis in Den Haag
Op dit moment zijn wij bezig met het uitwerken van een interieuradvies voor een verzorgingshuis in Den Haag. Het restaurant en de 12 huiskamers, een deel sommatiek en een deel PG, worden door SENS zoveel mogelijk met de aanwezige kennis vanuit het SWIZ ingericht. Wij nemen de aspecten die uit onderzoeken naar voren zijn gekomen mee in ons ontwerp. Er blijkt namelijk een enorme samenhang te bestaan tussen interieurfactoren en het welbevinden van bewoners in zorginstellingen. Dat interieur, sfeer en kleur belangrijk is wisten wij al. De wetenschap is het nu gelukkig met ons eens.

SENS richt de toonzaal van Moments Furniture in België in
Wij hebben een ontwerp gemaakt voor de nieuwe toonzaal van Momentsfurniture in Ingelmunster in België. We hebben hiervoor gebruik gemaakt van de prachtige stoffen van Kvadrat en stijlvolle accessoires van Pols Potten. In het najaar leggen we daar de laatste hand aan de styling. Benieuwd naar het resultaat van de styling? Zie ons zakelijk portfolio voor de foto's.

Een interieurontwerp voor Moneyou in Amsterdam
We zijn begonnen met het maken van een interieurontwerp voor het kantoor, het restaurant en de vergaderruimtes bij het bedrijf Moneyou in Amsterdam.

De Salone del Mobile was geweldig!
Wij hebben weer wat hernieuwde inspiratie opgedaan in Milaan. Vooral de jonge ontwerpers hebben ons blij verrast.

Inspiratie op de beurs in Milaan
Van 13 tot en met 16 april zitten wij in Milaan voor de Salone del Mobile.

Workshop interieurstyling
Afgelopen weekend heeft Lot Monhemius de bezoekers van de Beautybeurs in de jaarbeurs in Utrecht geinspireerd bij haar workshop "Het belang van een gedegen interieurstyling". Lot heeft uitgelegd hoe saloneigenaren met minimale middelen het maximale uit hun salon kunnen halen en wat zij kunnen doen om een professionele uitstraling te krijgen. Creatief indelen, focus verleggen, aandachtspunten en een duidelijke huisstijl zijn zaken die aan de orde zijn gekomen. Uit de ingestuurde foto's heeft de beursorganisatie een winnaar getrokken. Zij ontvangt binnenkort een interieuradvies a la minute van Lot in haar salon in Amersfoort.

Nieuwe column Wonen-Doe-Je-Zo krant
Gisteren heeft Lot haar column in de verhuiskrant Wonen-Doe-Je-Zo weer ingeleverd. Wil jij de verhuiskrant van Nederland ook ontvangen? Surf naar de website www.wonen-doe-je-zo.nl en stuur een e-mail! Je krijgt het eerst volgende exemplaar in de brievenbus.

Kijkcijfers Tv makelaar
De eerste aflevering van TV Makelaar is ondanks de grote concurrentie van andere populaire programma's goed bekeken. Maar liefst 920.000 mensen hebben de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gezien. In deze aflevering hebben wij interieuradvies gegeven voor de verkoop van 16e eeuws huis in het centrum van Middelburg. Aan deze aflevering hebben Paul Steemers, Edwin Goudens van den Handel, Bas+Mar de Jager en Kunst-is meegewerkt. Het huis is inmiddels verkocht onder voorbehoud.... Spannend!

Onze nieuwste projecten staan online!
We zijn afgelopen week bezig geweest met het maken van een interieurontwerp en interieuradvies voor het inrichten van de beursstand van Moments Furniture op de Zorgtotaalbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Moments Furniture, specialist op het gebied van zorgmeubilair, onderscheidt zich op de beurs met iets heel bijzonders... Een beursstand als zorghotel, ingericht door SENS! Neem een kijkje op de beurs (of houd onze website in de gaten) en zie hoe zorg en esthetiek stijlvol hand in hand gaan. De beurs wordt gehouden van 16 tot en met 18 maart.

Eerste draaidag voor TVMakelaar
Terwijl de meeste mensen in Nederland nog heerlijk lagen te slapen (of net lagen te slapen, het was 4:30 uur..), maakten wij ons in alle vroegte op voor de styling van een appartement in Winterswijk voor TV Makelaar. De nieuwe serie van TV makelaar wordt vanaf dinsdag 8 maart uitgezonden om 20:30 uur op RTL4! Aan deze aflevering hebben meegewerkt: Kunstis, Hochrath Wonen en Slapen, Nijhof Baarn, Edwin Goudens van den Handel (kleding Lot) en Paul Steemers (creatieve hulp achter de schermen). Presentatie Froukje de Both.

Bekijk de nieuwste zakelijke interieuradviezen in ons portfolio. We hebben een mooi project afgerond in de kinderopvang, waar we met bestaande middelen een compleet nieuwe sfeer hebben weten neer te zetten. Het kinderdagverblijf, onderdeel van de Wipneusgroep oogt na de styling rustiger, moderner en huiselijker. De interim directeur van de kinderdagverblijven groep in Laren Marja van der Meer, schreef in een aanbeveling het volgende: SENS-Interieur Styling, Lot Monhemius. Heeft inspirerende ideeŽn! www.sens-is.nl; lot@sens-is.nl. Heeft onze organisatie op een mooi spoor gezet. Dit is natuurlijk een prachtig compliment aan ons adres. De realisatie van de styling heeft het kinderdagverblijf voor haar eigen rekening genomen. Wilt u meer informatie om te zien wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Vult u dan vrijblijvend het contactformulier op onze website in. Wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen om uw situatie te bespreken.

Lot krijgt hulp van Edwin Goudens van den Handel
Fashion stylist Edwin Goudens van den Handel verzorgt ook dit seizoen van TV Makelaar weer de kleding van Lot Monhemius. Lot is daar naar eigen zeggen heel erg blij mee!

De eerste column van 2011 is de deur uit
De eerste column van 2011 is vandaag naar Cubic Media verstuurd. Lot Monhemius schrijft elke 2 maanden over haar belevenissen binnen haar bedrijf. Wilt u haar column lezen en ook postaal de gratis krant voor verhuizend Nederland ontvangen? Stuurt u dan een email met uw NAW gegevens naar info@wonen-doe-je-zo.nl en u ontvangt de eerstvolgende editie.

Nieuw seizoen TV Makelaar begint weer
Vanaf dinsdag 8 maart 20:30 uur RTL4 wordt er weer een nieuw seizoen TV Makelaar uitgezonden. Dit keer is het niet Tim Immers, maar Lieke van Lexmond die Froukje de Both ondersteunt bij de presentatie van het populaire woonprogramma. De eerste draaidagen staan ingepland en wij hebben er weer zin in! Wordt vervolgd...

Bedankt!!
Tussen kerst en oud en nieuw was het hier drukte alom. We hebben in de laatste maanden van het jaar verschillende projecten afgerond; bij een kinderdagverblijf in Laren, een hotel restaurant in Driebergen, een horecagelegenheid van een tenniscentrum in Doorn en we hebben verschillende particulieren in het land begeleid bij de restyling van hun interieur. Wij willen via deze weg al onze klanten bedanken voor hun vertrouwen en wensen wij u een prachtig 2011 in hun 'SENS omgeving'. Daarnaast zijn er weer veel nieuwe samenwerkingsverbanden in 2011 ontstaan. Nijhof in Baarn en Loods 5 zijn ons altijd erg trouw bij de levering van interieur items voor TV Makelaar en ook Kunstis, Neef Louis en Polspotten hebben ons, tot onze vreugde, geweldig ondersteund. Zonder hen was er geen styling mogelijk! Hartelijk dank daarvoor. Wij hopen dat 2011 net zo'n inspirerend jaar mag worden als 2010.

SENS neemt afscheid van Paul Steemers
Na een hele prettige en inspirerende samenwerking nemen wij afscheid van Paul Steemers. Paul heeft besloten zijn (andere) droom na te jagen en te gaan vliegen voor KLM Cityhopper. Wij zijn natuurlijk heel erg blij voor hem, maar zullen zijn verfrissende blik enorm gaan missen! Paul bedankt voor alles en wij hopen dat je ons langs de zijlijn nog eens van wat leuke ideeŽn kunt voorzien.

Interieur BiŽnnale 2010 in Kortrijk
Meestal bezoeken wij woonbeurzen door de week, maar vanwege de drukte ging het niet lukken en gingen we op zondag. Dat hebben we geweten... Het was er gigantisch druk! De beurs in Kortrijk is een van onze favoriete beurzen door het grote aantal vernieuwende exposanten en de inspirerende afdeling jonge ontwerpers. Uit die laatste halen wij veel inspiratie over vormen, materialen en vernieuwende toepassingen. Een van de exposanten die wij hebben ontmoet was Mike Vanbellegum van Passion4Wood. We zagen onze kans schoon om een bijzondere lamp van de Raincollection van deze Belgische fabrikant in te tekenen in een ontwerp voor een hotel restaurant in Driebergen, Hotel De Bergse Bossen. Het bleek een schot in de roos te zijn. Binnenkort kunt u de foto's van voor-en-na de styling van het restaurant op onze website vinden.

Lot Monhemius van SENS spreekt op beleidsdag kinderopvang
Vrijdag 22 oktober was Lot Monhemius uitgenodigd om te komen spreken op de beleidsdag van de Wipneus Groep, een organisatie van verschillende kinderdagverblijven in 't Gooi en omstreken. Lot Sprak er over het belang van een goede styling binnen de kinderopvang. Luisteraars kregen tips hoe zij met eenvoudige ingrepen een groot verschil kunnen maken. Klik hier voor het zakelijk portfolio van SENS.

Een uitgebreid interview van Lot Monhemius in 101 woonideeŽn
Afgelopen zomer zijn wij door het tijdschrift 101 woonideeŽn geÔnterviewd over het belang van verkoopstyling. In het artikel gaf Lot Monhemius de lezer tips over het restylen van een huis voor de verkoop. Klik hier voor het complete artikel.

Kleurinspiratie op de woonbeurs
Op de woonbeurs in Amsterdam RAI geeft Lot Monhemius voor VT Wonen gratis kleuradvies! Zij is op de hoogte van de laatste kleurtrends en kan ook jou helpen. Ben jij ook toe aan een frisse blik in huis? Neem een foto mee en kom langs. Tot dan!

Samenwerking met Neef Louis en Kunstis.com
Dit najaar is er weer een nieuwe serie van TV Makelaar op de buis te zien. Dankzij de medewerking van Kunstis, Neef Louis en Nijhof is het weer een prachtige en stijlvolle styling geworden. Kunstis is een vernieuwende website waar jonge kunstenaars hun werk online kunnen exposeren. Wij zijn erg onder de indruk van sommige werken en kunnen Kunstis warm aanbevelen aan onze klanten.Neef Louis Industrials en Design heeft de enorme loods op de Papaverweg vol staan met prachtige tweedehands al dan niet vintage meubels. En het is niet zomaar tweedehands. Alle stukken die er staan hebben iets bijzonders. Van bijzondere jaren 50 stoeltjes tot merken die iedereen kent, je vindt het er allemaal. Het leuke is dat zo'n doorleefde stoel, tafel of kast een huis instant sfeer geeft. Wij waren dan ook erg verheugd dat Neef Louis wilde meewerken aan onze afleveringen. Neem een kijkje op de Papaverweg. Onze zegen heb je!

Samenwerking met a3graphic
In verschillende afleveringen van TV Makelaar heeft u schilderijen van kunstenares Adrie van Scherpenberg kunnen zien. Haar werk is modern, opvallend, grafisch en naar onze mening zeer vernieuwend. Omdat kunst een zeer belangrijke factor is in een interieur, hechten wij hier veel waarde aan. Het mag dan ook niet ontbreken bij de styling voor TV Makelaar. A3graphic hebben we gespot tijdens de open ateliers in de pijp, waar zij aan meedeed. Wij willen Adrie en Andre heel hartelijk bedanken voor hun medewerking en wij kunnen a3graphic, aan iedereen die deze stijl net zo waardeert als wij, van harte aanbevelen. www.a3graphic.eu

SENS in 101 WoonideeŽn
In mei staan wij in het tijdschrift 101 WoonideeŽn met het onderwerp: 'kleine aanpassing, groots effect'. Zodra het nummer is uitgegeven, plaatsen wij een kopie van het artikel op onze site!

SENS dit voorjaar weer op de buis
Deze week zijn wij begonnen met de opnames voor een nieuw seizoen TV Makelaar. Na Oud gastel verzorgen wij de verkoopstyling van een appartement in Krommenie en een appartement in Zutphen. Houd u onze website in de gaten als u wilt weten wanneer e.e.a. uitgezonden wordt..

Kleurinspiratie bij VT Wonen
SENS geeft kleurinspiratie bij VT Wonen. In het kleurblog op de kleurinspiratiewebsite van VT Wonen, Ariadne at Home en 101 Woonideeën, inspireert Lot Monhemius bezoekers die op zoek zijn naar inspirerende ideeën voor hun interieur.

Lot laat zien wat de huidige trends zijn op het gebied van kleur, geeft aan wat het effect is van kleurgebruik, waar mensen inspiratie uit kunnen halen en hoe mensen een restyling van hun interieur moeten aanpakken.

Hebt u zelf een vraagstuk dat u graag behandeld wilt zien op het kleurblog, vult u dan het contactformulier in ovv kleurblog. De meest inspirerende vragen krijgen een plekje op de website.

SENS geeft interieuradvies bij 'Van Zolder tot Loft' op de woonbeurs in RAI Amsterdam
Vorige week was de jaarlijks terugkerende woonbeurs weer in de RAI in Amsterdam en wij waren erbij. Klik op van zolder tot loft om verder te lezen.

SENS te zien in nieuwe serie TV Makelaar
Amsterdam, 9 september 2009
Momenteel zijn wij druk bezig met de opnames voor de nieuwe serie van TV makelaar op RTL 4. TV Makelaar wordt vanaf dinsdag 27 oktober op RTL 4 om 20.30 uur uitgezonden. Wij zijn te zien in de uitzendingen van 10 november, 24 november en 8 december. Zorg dat je kijkt! Het wordt inspirerend....

SENS is te zien in Huis Te Koop! op SBS6

Vanaf 22 april is SENS te zien in het programma Huis Te Koop! op SBS6. In dit programma worden mensen geholpen die dringend van hun huis af moeten. Verkoopstyling biedt oplossing om de woning zo goed mogelijk te presenteren. En onze deelname was succesvol! Van de drie afleveringen waaraan wij hebben deelgenomen, zijn wij drie keer als winnaar uit de bus gekomen. Huis Te Koop! werd gepresenteerd door Ellemieke Vermolen.

Interieuradvies Zorginstellingen
Al jaren volgt Lot de onderzoeken naar de effecten van interieuradviezen in zorginstellingen op de voet en wat en wat blijkt? Een goed interieuradvies is van groter belang dan iedereen tot nu toe dacht! Klik hier om verder te lezen.

Woonbeurs Amsterdam
Wij hebben op de woonbeurs meer dan 100 kleuradviezen gegeven voor VT wonen.

Dinsdag 30 september tot en met zondag 5 oktober vond de alweer zestiende editie van de woonbeurs plaats in Amsterdam RAI. De woonbeurs is hťt toonaangevende woonevenement van het jaar en wordt georganiseerd door de grote woonbladen: VT Wonen, 101 Woonideeën, Eigen Huis en Interieur, More than Classic, Ariadne at Home, Home and Garden, Seasons en Tuin en Co.

De beurs toonde zoals altijd aan de hand van verschillende sferen en stijlen de nieuwe trends voor de woninginrichting. Het publiek kon zich laten inspireren, nieuwe ideeŽn opdoen en deelnemen aan tal van activiteiten, want de Woonbeurs bruiste van de activiteiten.

SENS stond dit jaar op de stand van VT Wonen om kleuradvies te geven aan geÔnteresseerden. Iedereen kon zich inschrijven voor een kwartier gratis advies. Door de grote belangstelling kon de wachttijd oplopen tot 3 uur. Veel mensen zijn met kleurinspiratie huiswaarts gekeerd.

Interieur Biennale in Kortrijk
Afgelopen maandag zijn we naar Kortrijk gereden om de nieuwste trends op interieurgebied voor u te spotten. Het was er fantastisch! Wij gaan volgend jaar weer.

Ga je trouwen? Laat een video van je bruiloft maken!
Lot Monhemius is door haar televisiewerk geïinspireerd geraakt in filmen, monteren en verhalen maken. Sinds kort is haar nieuwe website videobruiloft.nl online! Het is misschien een uit de hand gelopen hobby, maar het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Als jij ook een video wilt van je bruiloft, neem dan vrijblijvend contact op. Lot legt je graag uit hoe zij werkt.

Achter de schermen bij TV Makelaar
Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het er achter de schermen bij TV Makelaar aan toe gaat? Neem een kijkje bij een Te Koop van Lot!