interieuradvies op de werkvloer

Interieuradvies op de werkvloer

Uit het Nationale Werkplek Onderzoek wat op initiatief van newnews.nl onder het Netpanel van onderzoeksbureau Ruigrok|Netpanel uit Amsterdam in 2011 op representatieve wijze is uitgevoerd (900 respondenten en 33% respons), zijn weer een aantal interessante zaken naar voren gekomen.

Wij lichten de belangrijkste conclusies er voor u uit:

45% van de ondervraagden vindt de hoeveelheid licht belangrijk. Wij weten dat Philips hier op een goede manier op inspeelt door dynamisch licht aan te bieden. Dit licht verandert gedurende de dag mee met het daglicht en ondersteunt daarmee het dagritme van de werknemer.

Bij gebruik van dynamisch licht behoort de 'after-lunch-dip' tot het verleden. Licht heeft zoals u misschien weet, direct invloed op het slaap- en waakhormoon. Door het licht na de lunch iets helderder te maken, blijven mensen scherp. Wij mogen deze uitvinding graag adviseren!

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat maar liefst 87% van de ondervraagden de inrichting van groot belang acht voor de werksfeer echter, daar is het met een gemiddelde van een 6,6 wat triest mee gesteld concluderen wij. Maar liefst 32% vindt zelfs dat de werkomgeving hen niet uitdaagt.

Als men wordt gevraagd naar de gewenste sfeer kiest het merendeel voor 'warm en huiselijk', namelijk 38%.

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Klik hier voor meer informatie. Vaak kan een dergelijk advies met kleine ingrepen al voor een groot resultaat zorgen. SENS helpt bedrijven die op zoek zijn naar een professionele hulp op dit gebied. Wij denken mee in creatieve oplossingen en zorgen ervoor dat het binnen uw budget past.