Stylingnieuws

Eigen Huis en Interieur lanceert haar eigen collectie
In september 2014 lanceert Eigen Huis en Interieur haar gloednieuwe eigen collectie banken, stoelen, tafels en karpetten! De collectie wordt verkocht via hun online conceptstore Magazijn en bij vijf exclusieve woonwinkels waaronder CILO in Zutphen. Wij kunnen haast niet wachten om ze te bekijken!

Afgerond project in Heemstede
Onlangs hebben we een interieurontwerp opgeleverd in Heemstede. De vraag vanuit de klant was om een variëteit aan antieke erfstukken te integreren in hun jeugdige interieur. Ze wilden meer orde in chaos en goede oplossing voor een lastig in te delen ruimte.

Beursagenda 2014-2015
Hieronder volgt een overzicht van de meest toonaangevende interieur- en kunstbeurzen. Noteer ze nu vast in je agenda!
5 t/m 9 september 2014 Maison et Objet in Parijs
17 t/m 20 september 2014 100% designbeurs in Londen
30 september t/m 5 oktober 2014 Woonbeurs in Amsterdam
17 t/m 26 oktober 2014 Interieur Biennale in Kortrijk
18 t/m 26 oktober 2014 Dutch Design Week in Eindhoven
23 t/m 30 november PAN Amsterdam
21 t/m 26 april Salone Internazionale del Mobile in Milaan

Afgerond project in Den Haag
We hebben een leuk project afgerond in den Haag! Het interieuradvies omvatte een ontwerp met indelingsplannen, 3d schetsen, lichtadvies en creatieve oplossingen voor de woonkamer en eetkamer. Het is een mix and match geworden van bestaande en nieuwe items in een eigentijds jasje. Foto's van het resultaat vind je binnenkort op de portfolio pagina!

RTL4 Kijk Op Wonen
Niehe Media gaat in opdracht van RTL4 een nieuw woonprogramma maken. Kijk Op Wonen. Het wordt uitgezonden op de zondagmiddag. Het programma bestaat uit een item over klussen, een binnenkijk item en een styling item. SENS heeft getekend voor twee afleveringen.

Huis in de verkoop? Verkoopstyling!
Hebt u een huis in de verkoop staan of bent u van plan uw huis binnenkort te koop te zetten, zorg er dan voor dat u uw huis klaar maakt voor de verkoop. SENS geeft u 10 tips:

1. Een koper beoordeelt uw huis op de eerste indruk. Een onderhouden tuin, een schoon en opgeruimd huis zorgt daarvoor.

2. Maak ruimte, ruim op en maak schoon. Bedenk dat de meeste mensen verhuizen vanwege ruimtegebrek. Een huis met veel spullen oogt te klein en is geen argument om het huis te willen kopen. U kunt een deel van de spullen alvast verhuizen of tijdelijk opslaan.

3. Om een potentiële koper de ruimtelijkheid van de woning te laten zien, is het verstandig om elke ruimte één duidelijke functie te geven. Een strijkplank in de slaapkamer geeft het gevoel dat uw huis te klein is.

4. Door de achterstallige klusjes te doen, geeft u de koper het idee dat het een goed onderhouden woning is.

5. Verf de muren. Lichte muren (eventueel met een accent van bruintinten) zorgen voor een gevoel van ruimte. Door de neutrale kleur zijn kopers beter in staat hun eigen meubels in uw huis voor te stellen.

6. Het neutraliseren van de woning is belangrijk. Haalt u daarom tť persoonlijke accessoires zoals fotolijstjes en kindertekeningen weg. Door het te laten hangen ontneemt u de potentiŽle koper het gevoel dat het huis al een beetje van hen is.

7. Haal alle huisdieren en de herinneringen van de huisdieren, zoals een kattenbak, etensbakjes en de geur uit huis.

8. En tot slot, ga zelf ook weg. Geef de makelaar de kans de kopers het gevoel te geven dat het huis al een beetje van hen is.

TV Makelaar gemist?
Klik op de link van de betreffende aflevering om het werk van Lot terug te kijken;
Almere,
Zoetermeer,
Weesp,
Voorburg

Mooie kijkcijfers TV Makelaar
De eerste afleveringen van TV Makelaar zijn goed bekeken! Met meer dan een miljoen kijkers zijn we meer dan tevreden!

Achter de schermen bij TV Makelaar
Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het er achter de schermen bij TV Makelaar aan toe gaat? Neem een kijkje bij een Te Koop van Lot!


Kleurinspiratie op de woonbeurs
Op de woonbeurs in Amsterdam RAI geeft Lot Monhemius voor VT Wonen gratis kleuradvies! Zij is op de hoogte van de laatste kleurtrends en kan ook jou helpen. Ben jij ook toe aan een frisse blik in huis? Neem een foto mee en kom langs. Tot dan!

Voorbereidingen TV Makelaar Almere
Vandaag hebben we de eerste opnamedag in Almere gehad. Dankzij de hulp van Bo Concept Almere hebben we er een prachtige styling van kunnen maken. Wij kunnen Bo Concept in Almere als woonwinkel zeer warm aanbevelen. De eigenaren zijn vriendelijk, hulpvaardig en kunnen uitstekend adviseren in kleur, stijl en materiaal. Dit bedrijf hebben wij toegevoegd aan onze lijst met favoriete winkels!

TV Makelaar gaat weer beginnen!
Aanstaande zaterdag beginnen voor ons de opnames voor het populaire televisieprogramma TV Makelaar weer! De voorbereidingen zijn hier inmiddels in volle gang! De eerste aflevering wordt uitgezonden op dinsdag 21 februari om 20:30 uur op RTL4. Wij hebben er zin in!

Lot Monhemius geeft advies in 101 Woonideeen
In het eerste nummer dat van 101 Woonideeën in 2012 uitkomt, geeft Lot Monhemius advies hoe je een sfeerloze nieuwbouwwoning gezelliger kunt maken. Hebt u een nieuwbouwhuis dat nog wat sfeer kan gebruiken? Wij kunnen u verder helpen. Vul vrijblijvend het contactformulier op onze website in en wij bellen u om een afspraak te maken.

De Salone del Mobile was geweldig!
Wij hebben weer wat hernieuwde inspiratie opgedaan in Milaan. Vooral de jonge ontwerpers hebben ons blij verrast.

Inspiratie op de beurs in Milaan
Van 13 tot en met 16 april zitten wij in Milaan voor de Salone del Mobile.

Workshop interieurstyling
Afgelopen weekend heeft Lot Monhemius de bezoekers van de Beautybeurs in de jaarbeurs in Utrecht geïnspireerd bij haar workshop "Het belang van een gedegen interieurstyling". Lot heeft uitgelegd hoe saloneigenaren met minimale middelen het maximale uit hun salon kunnen halen en wat zij kunnen doen om een professionele uitstraling te krijgen. Creatief indelen, focus verleggen, aandachtspunten en een duidelijke huisstijl zijn zaken die aan de orde zijn gekomen. Uit de ingestuurde foto's heeft de beursorganisatie een winnaar getrokken. Zij ontvangt binnenkort een interieuradvies a la minute van Lot in haar salon in Amersfoort.

Nieuwe column Wonen-Doe-Je-Zo krant
Gisteren heeft Lot haar column in de verhuiskrant Wonen-Doe-Je-Zo weer ingeleverd. Wil jij de verhuiskrant van Nederland ook ontvangen? Surf naar de website www.wonen-doe-je-zo.nl en stuur een e-mail! Je krijgt het eerst volgende exemplaar in de brievenbus.

Kijkcijfers Tv makelaar
De eerste aflevering van TV Makelaar is ondanks de grote concurrentie van andere populaire programma's goed bekeken. Maar liefst 920.000 mensen hebben de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gezien. In deze aflevering hebben wij interieuradvies gegeven voor de verkoop van 16e eeuws huis in het centrum van Middelburg. Aan deze aflevering hebben Paul Steemers, Edwin Goudens van den Handel, Bas+Mar de Jager en Kunst-is meegewerkt. Het huis is inmiddels verkocht onder voorbehoud.... Spannend! Klik hier om naar de portfolio pagina op onze website te gaan.

Onze nieuwste projecten staan online!
We zijn afgelopen week bezig geweest met het maken van een interieurontwerp en interieuradvies voor het inrichten van de beursstand van Moments Furniture op de Zorgtotaalbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Moments Furniture, specialist op het gebied van zorgmeubilair, onderscheidt zich op de beurs met iets heel bijzonders... Een beursstand als zorghotel, ingericht door SENS! Neem een kijkje op de beurs (of houd onze website in de gaten) en zie hoe zorg en esthetiek stijlvol hand in hand gaan. De beurs wordt gehouden van 16 tot en met 18 maart 2011.

Eerste draaidag voor TVMakelaar
Terwijl de meeste mensen in Nederland nog heerlijk lagen te slapen (of net lagen te slapen, het was 4:30 uur..), maakten wij ons in alle vroegte op voor de styling van een appartement in Winterswijk voor TV Makelaar. De nieuwe serie van TV makelaar wordt vanaf dinsdag 8 maart uitgezonden om 20:30 uur op RTL4! Aan deze aflevering hebben meegewerkt: Kunstis, Hochrath Wonen en Slapen, Nijhof Baarn, Edwin Goudens van den Handel (kleding Lot) en Paul Steemers (creatieve hulp achter de schermen). Presentatie Froukje de Both.

Nieuwe interieurontwerpen in portfolio Bekijk de nieuwste interieuradviezen in ons portfolio. We hebben een mooi project afgerond in de kinderopvang, waar we met bestaande middelen een compleet nieuwe sfeer hebben weten neer te zetten. Het kinderdagverblijf, onderdeel van de Wipneusgroep oogt na de styling rustiger, moderner en huiselijker. De interim directeur van de kinderdagverblijven groep in Laren Marja van der Meer, schreef in een aanbeveling het volgende: SENS-Interieur Styling, Lot Monhemius. Heeft inspirerende ideeŽn! www.sens-is.nl; lot@sens-is.nl. Heeft onze organisatie op een mooi spoor gezet. Dit is natuurlijk een prachtig compliment aan ons adres. De realisatie van de styling heeft het kinderdagverblijf voor haar eigen rekening genomen. We gaan er binnenkort even wat foto's maken. Wilt u meer informatie om te zien wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Vult u dan vrijblijvend het contactformulier op onze website in. Wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen.

Lot krijgt hulp van Edwin Goudens van den Handel
Fashion stylist Edwin Goudens van den Handel verzorgt ook dit seizoen van TV Makelaar weer de kleding van Lot Monhemius.

De eerste column van 2011 is de deur uit
De eerste column van 2011 is vandaag naar Cubic Media verstuurd. Lot Monhemius schrijft elke 2 maanden over haar belevenissen binnen haar bedrijf. Wilt u haar column lezen en ook postaal de gratis krant voor verhuizend Nederland ontvangen? Stuurt u dan een email met uw NAW gegevens naar info@wonen-doe-je-zo.nl en u ontvangt de eerstvolgende editie.

Nieuw seizoen TV Makelaar begint weer
Vanaf dinsdag 8 maart 20:30 uur RTL4 wordt er weer een nieuw seizoen TV Makelaar uitgezonden. Dit keer is het niet Tim Immers, maar Lieke van Lexmond die Froukje de Both ondersteunt bij de presentatie van het populaire woonprogramma. De eerste draaidagen staan ingepland en wij hebben er weer zin in! Wordt vervolgd...

Bedankt!!
Tussen kerst en oud en nieuw was het hier drukte alom. We hebben in de laatste maanden van het jaar verschillende projecten afgerond; bij een kinderdagverblijf in Laren, een hotel restaurant in Driebergen, een horecagelegenheid van een tenniscentrum in Doorn en we hebben verschillende particulieren in het land begeleid bij de restyling van hun interieur. Wij willen via deze weg al onze klanten bedanken voor hun vertrouwen en wensen wij u een prachtig 2011 in hun 'SENSomgeving'. Daarnaast zijn er weer veel nieuwe samenwerkingsverbanden in 2011 ontstaan. Nijhof in Baarn en Loods 5 zijn ons altijd erg trouw bij de levering van interieur items voor TV Makelaar en ook Kunstis, Neef Louis en Polspotten hebben ons, tot onze vreugde, geweldig ondersteund. Zonder hen was er geen styling mogelijk! Hartelijk dank daarvoor. Wij hopen dat 2011 net zo'n inspirerend jaar mag worden als 2010.

SENS neemt afscheid van Paul Steemers
Na een hele prettige en inspirerende samenwerking nemen wij afscheid van Paul Steemers. Paul heeft besloten zijn (andere) droom na te jagen en te gaan vliegen voor KLM Cityhopper. Wij zijn natuurlijk heel erg blij voor hem, maar zullen zijn verfrissende blik enorm gaan missen! Paul bedankt voor alles en wij hopen dat je ons langs de zijlijn nog eens van wat leuke ideeŽn kunt voorzien.

Interieur BiŽnnale 2010 in Kortrijk
Meestal bezoeken wij woonbeurzen door de week, maar vanwege de drukte ging het niet lukken en gingen we op zondag. Dat hebben we geweten... Het was er gigantisch druk! De beurs in Kortrijk is een van onze favoriete beurzen door het grote aantal vernieuwende exposanten en de inspirerende afdeling jonge ontwerpers. Uit die laatste halen wij veel inspiratie over vormen, materialen en vernieuwende toepassingen. Een van de exposanten die wij hebben ontmoet was Mike Vanbellegum van Passion4Wood. We zagen onze kans schoon om een bijzondere lamp van de Raincollection van deze Belgische fabrikant in te tekenen in een ontwerp voor een hotel restaurant in Driebergen, Hotel De Bergse Bossen. Het bleek een schot in de roos te zijn.

Lot Monhemius van SENS spreekt op beleidsdag kinderopvang
Vrijdag 22 oktober was Lot Monhemius uitgenodigd om te komen spreken op de beleidsdag van de Wipneus Groep, een organisatie van verschillende kinderdagverblijven in 't Gooi en omstreken. Lot Sprak er over het belang van een goede styling binnen de kinderopvang. Luisteraars kregen tips hoe zij met eenvoudige ingrepen een groot verschil kunnen maken.

Een uitgebreid interview van Lot Monhemius in 101 woonideeën
Afgelopen zomer zijn wij door het tijdschrift 101 woonideeën geÔnterviewd over het belang van verkoopstyling. In het artikel gaf Lot Monhemius de lezer tips over het restylen van een huis voor de verkoop. Klik hier voor het complete artikel.

Samenwerking met Neef Louis en Kunstis.com
Dit najaar is er weer een nieuwe serie van TV Makelaar op de buis te zien. Dankzij de medewerking van Kunstis, Neef Louis en Nijhof is het weer een prachtige en stijlvolle styling geworden.Kunstis is een vernieuwende website waar jonge kunstenaars hun werk online kunnen exposeren. Wij zijn erg onder de indruk van sommige werken en kunnen Kunstis warm aanbevelen aan onze klanten.Neef Louis Industrials en Design heeft de enorme loods op de Papaverweg vol staan met prachtige tweedehands al dan niet vintage meubels. En het is niet zomaar tweedehands. Alle stukken die er staan hebben iets bijzonders. Van bijzondere jaren 50 stoeltjes tot merken die iedereen kent, je vindt het er allemaal. Het leuke is dat zo'n doorleefde stoel, tafel of kast een huis direct sfeer geeft. Wij waren dan ook erg verheugd dat Neef Louis wilde meewerken aan onze afleveringen.

Samenwerking met a3graphic
In verschillende afleveringen van TV Makelaar heeft u schilderijen van kunstenares Adrie van Scherpenberg kunnen zien. Haar werk is modern, opvallend, grafisch en naar onze mening zeer vernieuwend. Omdat kunst een zeer belangrijke factor is in een interieur hechten wij hier veel waarde aan. Het mag dan ook niet ontbreken bij de styling voor TV Makelaar. A3graphic hebben we gespot tijdens de open ateliers in de pijp, waar zij aan meedeed. Wij willen Adrie en André heel hartelijk bedanken voor hun medewerking en wij kunnen a3graphic, aan iedereen die deze stijl net zo waardeert als wij, van harte aanbevelen.

SENS in 101 WoonideeŽn
In mei staan wij in het tijdschrift 101 WoonideeŽn met het onderwerp: 'kleine aanpassing, groots effect'. Zodra het nummer is uitgegeven, plaatsen wij een kopie van het artikel op onze site!

SENS dit voorjaar weer op de buis
Deze week zijn wij begonnen met de opnames voor een nieuw seizoen TV Makelaar. Na Oud gastel verzorgen wij de verkoopstyling van een appartement in Krommenie en een appartement in Zutphen. Houdt u onze website in de gaten als u wilt weten wanneer e.e.a. uitgezonden wordt..

Kleurinspiratie bij VT Wonen
SENS geeft kleurinspiratie bij VT Wonen. In het kleurblog op de kleurinspiratiewebsite van VT Wonen, Ariadne at Home en 101 Woonideeën, inspireert Lot Monhemius bezoekers die op zoek zijn naar vernieuwende ideeën met betrekking tot interieur.

SENS geeft interieuradvies bij 'Van Zolder tot Loft' op de woonbeurs in RAI Amsterdam
Vorige week was de jaarlijks terugkerende woonbeurs weer in de RAI in Amsterdam en wij waren erbij. Klik op van zolder tot loft om verder te lezen.

SENS te zien in nieuwe serie TV Makelaar
Amsterdam, 9 september 2009
Momenteel zijn wij druk bezig met de opnames voor de nieuwe serie van TV makelaar op RTL 4. TV Makelaar wordt vanaf dinsdag 27 oktober op RTL 4 om 20.30 uur uitgezonden. Wij zijn te zien in de uitzendingen van 10 november, 24 november en 8 december. Mis het niet!

SENS is te zien in Huis Te Koop! op SBS!

Vanaf 22 april was SENS te zien in het programma Huis Te Koop! op SBS6. In dit programma werden mensen geholpen die dringend van hun huis af moesten. Verkoopstyling biedt oplossing om de woning zo goed mogelijk te presenteren. Onze deelname was niet zonder resultaat. Van de drie afleveringen waaraan wij hebben deelgenomen, zijn wij drie keer als winnaar uit de bus gekomen. Huis Te Koop! werd gepresenteerd door Ellemieke Vermolen.

Wij bloggen op de kleurinspiratie site van VT Wonen!

Sinds afgelopen donderdag is de nieuwe website van VT Wonen online. Kleurblog.nl. Wij posten regelmatig nieuwe berichten over kleurgebruik in huis en geven handige tips op het gebied van kleur!

Nationale Open Huizen Route!
Op zaterdag 28 maart is het weer zover. Veel woningen zetten de deur open voor de Nationale Open Huizen Route. Heeft u uw huis in de verkoop? Maak dan nu nog een afspraak voor een professionele verkoopstyling! Klik hier voor meer informatie over verkoopstyling of vul het contactformulier in voor een vrijblijvend gesprek.

Woonbeurs Amsterdam
Wij hebben op de woonbeurs meer dan 100 kleuradviezen gegeven voor VT wonen. Lees verder

De mooiste woonwinkels
Wij hebben op verzoek van velen de mooiste woonwinkels online gezet. Houd de lijst in de gaten, deze blijven we uitbreiden! Klik hier voor het overzicht.

Ga je trouwen? Laat een video van je bruiloft maken!
Lot Monhemius is door haar televisiewerk geïnspireerd geraakt in filmen, monteren en verhalen maken. Sinds kort is haar nieuwe website videobruiloft.nl online! Het is misschien een uit de hand gelopen hobby, maar het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Als jij ook een video wilt van je bruiloft, neem dan vrijblijvend contact op. Lot legt je graag uit hoe zij werkt.

Interieur Biennale in Kortrijk
Afgelopen maandag zijn we naar Kortrijk gereden om de nieuwste trends op interieur gebied voor u te spotten. Het was er fantastisch! Wij gaan volgend jaar weer.